Loading...
НАЈНОВИЈЕ ВИЈЕСТИ
НОВОСТИ

Савиндан

Објављено: 01.02.2024.

Поводом школске славе Свети Сава, у нашој школи одржана је свечана академија. Пригодан културно умјетнички програм приредили су чланови школског хора и драмске секције а бесједу о лику и дјелу Светог Саве говорио је вјероучитељ Никола Весић који је поручио:

Првенствени задатак нас учитеља, наставника, васпитача, али и родитеља и свих укључених у подизање нових генерација или  боље рећи наша дужност, јесте да дамо све од себе да од младих душа које су нам повјерене, начинимо људе кадре да, када одрасту и стасају за самосталан живот, буду спремни да служе „своме роду, Отаџбини и Слободи“, баш као што је то и Свети Сава цијелим својим бићем, читавог свога земаљскога живота чинио.

 Овом приликом, директор школе Владимир Куваља, уручио је и посебне награде и признања.  Носилац Светосавске награде за школску 2023/24.годину је ученик четвртог разреда Немања Гајић.

 Немања Гајић рођен је 11.12.2004. године у Бањој Луци. Основну школу „Младен Стојановић“ у Лакташима завршио је са одличним успјехом и примјерним валадањем. Након завршетка основне школе уписао је ЈУ Техничку школу у Бањој Луци , занимање техничар мехатронике, струка машинство и обрада метала. У средњој школи постигао је одличне резултате у учењу, као и на бројним такмичењима из различитих области математике, српског језика, компјутерског конструисања.

Као члан иноваторске секције учествовао је на многим такмичењима и изложбама.Поред тога учествовао је и у многим пројектима у склопу школе, као и на континуираном раду на промоцији саме школе. Неки од најважнијих успјеха су:

1. прво мјесто на регионалном такмичењу из механике

2. прво мјесто на Иност-у младих 2023. године(као члан иноваторске секције освојио је и трофеј из области аутоматике)

3. учесник регионалног такмичења из математике

Дирекот школе наградио је и јубиларне раднике.

10 година рада у школи прославили су : Горан Шикањић, Драган Милетић, Немања Шмања, Саша Лазић, Драган Тица и Дражен Вишњевски.

20 година : Азра Екић, Санда Топић, Маја Антић, Ранко Тркуља, Александра Ковачевић и Весна Бајић.

30 година: Татјана Мишановић и Недељко Марић.

Ове године у пензију смо испратили и 7 радника : Мира Шобот, Доста Тица, Гордана Дабић, Ангелина Калабић, Звонимир Ленић, Зоран Петреш и Миленко Свјетлановић.

Академији су поред ученика и радника школе, присуствовали и представници Кабинета предсједника Републике Српске,  Министарства просвјете и културе РС, Републичког педагошког завода, Градске развојне агенције, начелници општина, Конзулата Србије, Конзулата Русије, компанија и пословних партнера школе, спортских клубова и организација, бивши радници као и многобројни пријатељи школе.